dimarts, 28 de maig del 2013

Carta de Presentació "Cuinem Juntes i Mengem en Familia"




Girona, 20 maig 2013

Benvolguts, benvolgudes:

Aquesta vol ser una carta de presentació del projecte comunitari Cuinem Juntes mengem en família que des de fa uns mesos estem gestant al Barri de Santa Eugènia.

La crisi econòmica en la que ens trobem immersos i l’augment de l’atur estan fent que per a moltes famílies del barri la vida quotidiana sigui cada dia més difícil. Amb ingressos cada cop més reduïts, amb prestacions socials que s’acaben, per a moltes d’elles ja no és possible fer front a les despeses comunes per a cobrir les necessitats bàsiques.

El projecte Cuinem Juntes mengem en família neix de la preocupació de veïns i veïnes del barri, pertanyents a diferents entitats socials i cíviques, davant d’aquesta situació, i vol donar resposta a la manca d’alimentació adequada que pateixen algunes famílies.

Es tracta d’un projecte comunitari que parteix de l’organització de les persones afectades per a buscar i trobar solució als seus problemes, comptant amb el suport i la col·laboració de les entitats socials i cíviques del barri i de la ciutat, i la cooperació de comerços i/o particulars que vulguin fer-hi aportacions.

La idea del projecte és que les famílies amb dificultats cuinin juntes, a partir del que tenen unes i altres i del que poden aconseguir com a donacions solidàries de la comunitat. Ja hi ha 9 famílies participants en el projecte que s’estan reunint per a organitzar-se i iniciar l’experiència, amb el suport de la Mesa d’Entitats per la Participació, del Centre Cívic, l’Associació de Veïns i la Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla.

Creiem que els problemes col·lectius requereixen solucions col·lectives. Creiem que les persones no només tenen problemes i dificultats sinó també capacitats i habilitats. Creiem que trobar-se, parlar i actuar plegades ajuda a sortir del pou i a recuperar l’optimisme. Creiem que posant el que tenim en comú, compartint, arriba per a tots i totes, i fins i tot n’hi ha de sobres. Creiem que aquesta és la manera de fer front a la crisi i de sortir-ne enfortits...

Si també creieu que aquest projecte té sentit i val la pena, potser hi podeu col·laborar. Bàsicament necessitem donacions periòdiques d’aliments que permetin assegurar-ne la continuïtat. Agrairem qualsevol aportació que ens pugueu fer arribar.

Podeu contactar amb nosaltres a través del mail o del telèfon de la persona encarregada de coordinar la recollida d’aliments: Rosa Navarro, lrpnavarro@yahoo.es, 635 36 33 05.

Moltes gràcies per la vostra atenció. Cordialment us saluden

Projecte Cuinem Juntes mengem en família

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada